reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jablečný závin

8 porcí

  • 4 pláty závinového těsta
  • 5 dkg másla nebo 1/2 dl oleje
  • 1 kg kyselejších jablek (např: jonatan)
  • 5 dkg mletých ořechů
  • 2 polévkové lžíce meruňkové marmelády
  • mletá skořice a hřebíček
  • 10-15 dkg cukru podle vlastní chuti (můžeme přidat i hrozinky)
  • 10 dkg strouhanky

Jablka očistíme, nastrouháme a vymačkáme z nich přebytečnou šťávu. Nastrouhaná jablka smícháme s meruňkovou marmeládou, skořicí a hřebíčkem (pokud chceme mít v náplni hrozinky, tak je ke směsi přidáme také teď). Na jeden kus závinu použijeme 2 pláty závinového těsta. Na vlhkou utěrku položíme 1 plát těsta, pomažeme a pokapeme jej tukem a položíme na něj druhý plát těsta. Posypeme nejprve strouhankou, pak přijdou na řadu strouhaná jablka, cukr a mleté ořechy. Pomocí utěrky závin pevně stočíme a položíme na plech (druhý závin připravíme stejným způsobem), povrch obou závinů pomažeme tukem a ve středně horké troubě upečeme do zlatova.

Zdroj: TV Paprika Učíme se vařit http://tvpaprika.hu/cs/node/3642

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.