reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jablečný závin z celozrnné mouky

Potřebujeme:

  • 300 g špaldové celozrnné mouky,
  • 80 g másla,
  • 1 šálek vlažné vody,
  • 1 lžíci jemně mletých vloček,
  • 1 lžíci vlašských ořechů,
  • 3 jablka,
  • rozinky,
  • vejce na potření,
  • špetku skořice,
  • sůl,
  • hroznový cukr na posypání

Mouku smícháme s nastrouhaným tukem, nožem zpracujeme a přilijeme teplou vodu (všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu). Přidáme skořici a špetku soli. Zpracujeme těsto, které necháme asi 30 minut odpočinout v pokojové teplotě.
Připravíme náplň. Jablka neloupeme jen nakrájíme na menší kostky, promícháme se skořicí, vločkami, rozinkami a nasekanými ořechy. Těsto rozválíme, naplníme a jen přehneme – těsto je křehčí. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě při 170°C asi půl hodiny. Poté štrúdl posypeme hroznovým cukrem.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/jablecny-zavin-z-celozrnne-mouky-28-2-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.