Ingredience
- 4 jablka
- 60 g rozinek
- 60 g brusinek
- 60 g sušených meruněk
- 100 g paraořechů
- 100 g hnědého třtinového cukru
- 50 ml smetany 31%
- 60 g másla
- 5 cl koňaku
- 5 cl javorového sirupu
- Skořice
- Citrusová kůra
- 400 g listového těsta
- 1 vejce
Sušené meruňky a brusinky nakrájejte na kousky a nasekejte paraořechy. Z cukru a másla udělejte světlý karamel, vmíchejte do něj horkou smetanu a chvíli vařte. Přidejte sušené meruňky, brusinky, rozinky a ořechy. Dochuťte špetkou skořice a citrusovou kůrou, přidejte kapku koňaku a javorový sirup. Směs nechte trochu vychladnout. Rozválejte listové těsto, oloupejte jablka a zbavte je jadřinců. Jablka naplňte, zabalte do těsta a pečte asi 20 minut na 170 stupňů.
Doporučujeme podávat s vanilkovou omáčkou.
Zdroj: Jablíčko pečené v listovém těstě; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2883-jablicko-pecene-v-listovem-teste/ [On-line 01.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář