reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jablka a la Bayard

 

  • 12 středně velkých jablek
  • ½ I cukrové vody
  • trocha skořice, citrónové kůry a hřebíčku
  • 5 cl citrónové šťávy
  • oranžát
  • brusinková nebo rybízová marmeláda

Cukrovou vodu povaříme se skořicí, hřebíčkem, citrónovou kůrou a šťávou. Mezitím si oloupeme vroubkovaným nožem dvanáct středné velkých jablek. Oloupaná jablka uprostřed vyhloubíme tak, aby vespodu nevznikl otvor. Poté odstraníme stopku, jádřinec a větší část dužiny. Tím vytvoříme místo pro náplň. Upravená jablka vložíme co nejrychleji do vařící se cukrové vody, aby na vzduchu nezhnědla. Jablka povaříme jen krátce, aby příliš nezměkla. Potom je vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme chladnout. Mezitím smícháme tence nakrájený oranžát s marmeládou a jablka naplníme. Posypeme je špetkou skořice a necháme důkladně vychladnout.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.