reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jablka plněná česnekovým bokem zapečená v červeném zelí

4 porce

  • 4 větší pevná jablka
  • 300 g česnekového boku
  • 2 cibule
  • 50 g sádla
  • 40 g krupicového cukru
  • 400 g červeného zelí
  • 2 snítky tymiánu
  • 4 bobkové listy
  • 6 hřebíčků
  • 2 celé skořice
  • 2 dl jablkového džusu
  • 1 dl černého piva
  • sůl

Z jablek odkrojíme vrchní část a vnitřek vydlabeme, aby nám z jablka vznikla hluboká mistička. Česnekový bok a jednu cibuli nakrájíme na kostičky a spolu s tymiánem ji na kousku sádla osmahneme v pekáči a vložíme do jablek.
Druhou cibuli nakrájíme nahrubo a zelí na nudličky. Do pekáče přidáme zbytek sádla, osmahneme cibuli dosklovata, přidáme zelí, zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat a zalijeme jablkovým džusem, pivem, osolíme. Na připravené zelí vložíme jablka, koření, zakryjeme poklicí a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 40 minut.
Podáváme s bílým pečivem nebo např. chlupatými knedlíky.

Zdroj: Jablka plněná česnekovým bokem zapečená v červeném zelí; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1142 [On-line 07.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.