reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Prácheňská hnětynka

těsto

  • 380 g hladké mouky
  • 3 g prášku do pečiva
  • 10 g droždí
  • 200 g moučkového cukru
  • 10 g vanilkového cukru
  • 250 g másla
  • 2 žloutky
  • 60 ml 33% smetany
  • 1 lžíce rumu

čokoládová poleva

  • 200 g čokolády na vaření
  • 100 g ztuženého pokrmového tuku

bílková poleva

  • 1 bílek
  • 150 g moučkového cukru

Mouku a moučkový cukr prosejeme na vál, přidáme prášek do pečiva, vanilkový cukr, droždí promáčknuté přes sítko, máslo změklé při pokojové teplotě, žloutky, smetanu a rum. Z ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme v lednici odležet 24 hodin.
Na pomoučeném vále vyválíme 3−4mm plát, z něho vykrajujeme větší kytičky a menší srdíčka, klademe je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C 10 minut dorůžova.

Poleva – tuk rozehřejeme na 40 °C, vmícháme nalámanou čokoládu a necháme rozpustit.
Bílek vymícháme s přesátým moučkovým cukrem do sněhobílé polevy.

Upečené kytičky máčíme v čokoládě, ihned na ně klademe do čokoládové polevy namočená srdíčka a ihned dozdobíme bílkovou polevou. Pracujeme s cukrářským sáčkem a špejlí.

Zdroj: Prácheňská hnětynka; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1143 [On-line 07.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.