reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Plzeňský šukrut

10 porcí

  • 50 g sádla
  • 3 cibule
  • 500 g vepřové plece nebo kýty
  • 200 g česnekového vepřového boku
  • 4 klobásky
  • 2 špekáčky
  • 500 g brambor
  • 1 kg kysaného zelí
  • 6 stroužků česneku
  • 8 bobkových listů
  • 8 hřebíčků
  • 8 kuliček pepře
  • 8 kuliček nového koření
  • 1/4 l světlého 10 ° piva
  • 1/4 l hovězího vývaru
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

Na sádle osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, osmahneme, totéž uděláme s bokem, klobáskou a špekáčky nakrájenými na kolečka. Přidáme veškeré koření, osmahneme, vložíme brambory, nezapomeneme osolit a opepřit, vmícháme zelí, vše zalijeme pivem a vývarem. Zakryté přivedeme k varu, poté vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi hodinu. Během pečení občas promícháme. Podáváme s chlebem.

Zdroj: Plzeňský šukrut; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1144 [On-line 07.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.