reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Minutkový hovězí gulášek se zeleninou

4−6 porcí

  • 100 g špeku
  • 50 g sádla
  • 2 cibule
  • 1 mrkev
  • ¼ celeru
  • 6 brambor
  • 10 stroužků česneku
  • 100 g fazolových lusků
  • 80 g rajského protlaku
  • lžíce divokého koření
  • snítka tymiánu
  • 600 g hovězího masa ve vlastní šťávě
  • asi 1/2 l světlého nebo řezaného piva
  • hrst plocholisté petrželky

Nejprve si nakrájíme veškerou zeleninu – cibuli nahrubo, mrkev na kolečka, celer na kostičky, brambory na větší kostky, česnek na plátky, fazole na menší kousky.

Na sádle vypečeme kostičky špeku, přidáme cibuli a osmahneme. Poté osmahneme i ostatní zeleninu s kořením i tymiánem, zarestujeme rajský protlak, zalijeme pivem, případně dolijeme vodou tak, aby byla zelenina zakrytá. Dusíme doměkka, vmícháme kousky hovězího masa i se šťávou z konzervy. Povaříme asi pět minut, aby se maso dobře prohřálo, dochutíme solí, pepřem a sekanou petrželkou. Podáváme s chlebem.

Zdroj: Minutkový hovězí gulášek se zeleninou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1145 [On-line 07.12.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.