reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

JABLKOVÁ BABA

 

  • 300 g hrubé krupice
  • 300 g hrubé mouky
  • 250 g Hery
  • 1 prášek do pečiva
  • 4 kg oloupaných jablek
  • 300 g mletého cukru
  • mletá skořice

Do mísy vložíme hrubou krupici, hrubou mouku, práškový cukr, prášek do pečiva a všechno promícháme. Pekáč nebo remosku vysypeme touto směsí a na ni navrstvíme na plátky postrouhaná jablka, poprášená skořicí. Takto vrstvíme několikrát, ale skončit musíme posypkou, na niž pokrájíme tuk. Jablkovou babu pečeme 40 minut v předem vyhřáté troubě, ale po 10 minutách zmírníme teplotu, aby se koláč nepřipekl. Moučník podáváme nejraději teplý, dá se i přihřát.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.