reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jablková Charlotta

8 porcí

  • 250 g přepuštěného másla
  • 40 g vanilkového cukru
  • 500 g bílého toustového chleba
  • 750 g jablek
  • 125 g cukru
  • 100 g rozinek
  • 4 cl rumu
  • citronová šťáva

Máslo přepustíme a vmícháme vanilkový cukr. Toustový chléb necháme v troubě „zatáhnout“, neměl by být měkký, ale lehce prosušený.

Plátky chleba máčíme v másle, skládáme do zapékací nádoby, poklademe nadrobno nakrájenými jablky (lépe krájet než strouhat) smíchanými s cukrem, rozinkami máčenými v rumu a citronovou šťávou. Zakryjeme opět tousty máčenými v másle a zapečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 30 minut.

Zdroj: Jablková Charlotta; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1678-jablkova-charlotta/  [On-line 06.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.