8 porcí
- 250 g přepuštěného másla
- 40 g vanilkového cukru
- 500 g bílého toustového chleba
- 750 g jablek
- 125 g cukru
- 100 g rozinek
- 4 cl rumu
- citronová šťáva
Máslo přepustíme a vmícháme vanilkový cukr. Toustový chléb necháme v troubě „zatáhnout“, neměl by být měkký, ale lehce prosušený.
Plátky chleba máčíme v másle, skládáme do zapékací nádoby, poklademe nadrobno nakrájenými jablky (lépe krájet než strouhat) smíchanými s cukrem, rozinkami máčenými v rumu a citronovou šťávou. Zakryjeme opět tousty máčenými v másle a zapečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 30 minut.
Zdroj: Jablková Charlotta; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1678-jablkova-charlotta/ [On-line 06.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář