reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jablkový dort

Ingredience

  • jablka 1 kg
  • bílé suché víno 750 ml
  • vanilka 1 kus
  • prášek do pečiva 1 lžička
  • cukr 250 g
  • vanilkový pudink 2 kusy
  • máslo 125 g
  • vejce 1 kus
  • polohrubá mouka 250 g
  • šlehačka 2 kusy
  • trochu skořice na posypání 1 dávka

1. Nejprve si připravíme jablka, která oloupeme a zbavíme jádřinců a pak nakrájíme na malé kousky.

2. Připravíme si těsto: ze 125g másla,125 g cukru,lžičky prášku do pečiva, 1 vejce a 250 g mouky uhněteme na vále těsto, které dáme na hodinu vychladit.Vychlazeným těstem vyplníme dortovou formu o průměru 26 cm,kterou jsme vyplnili pečicím papírem.Těsto tvarujeme i přes okraj formy.

3. Mezitím, co těsto odpočívá, svaříme si víno se dvěma pudinky a se 125gcukru.Do této směsi vmícháme nakrájená jablka a vše nalijeme do formy na těsto.Okraje ozdobně přehrneme zpět. Pečeme 90minut na 175 stupňů C.

4. Vyšleháme si dvě šlehačky. Vystydlý dort vyndáme z formy, po celém povrchu pokryjeme dobrou šlehačkou a posypeme skořicí.Ještě vychladíme a porcujeme.

Zdroj: Jablkový dort; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jablkovy-dort  [On-line 04.06.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.