- 1 kg jablek
- 1–2 vanilkové pudinky
- 7 lžic krystalového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce skořice
- 3 dl vody
- 2 balíčky piškotů
- 1 lžíce rumu
Čokoládová poleva
- 3 lžíce cukru moučka
- 1 lžíce kakaa
- 1 lžíce Solamylu
- 2 lžíce mléka
- 30 g másla
Jablka oloupeme a nakrájíme na kousíčky. Dáme do hrnce, přidáme cukr krystal, vanilkový cukr, skořici a vodu, promícháme a dáme dusit. Jakmile budou jablka měkká, v decilitru vody rozmícháme pudink a za stálého míchání jej nalijeme na jablka, dvě minuty povaříme a odstavíme.
Do misek na dno a po okrajích vyskládáme piškoty. Rum zředíme troškou vody a pokapeme piškoty. Na ně dáme vrstvu jablečné hmoty a opět naskládáme piškoty. Nakonec vše polijeme čokoládovou polevou a dáme do lednice vychladit. Před podáváním ozdobíme šlehačkou.
Polevu vytvoříme smícháním všech ingrediencí a jejich rozehřátím na mírném ohni. Poleva nesmí projít varem.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jablkovy-dortik [On-line 9.4.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář