reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jablkový tartare s pěnou z calvadosu

4 porce

  • 4 kyselejší jablka
  • 60 g másla
  • 4 lžíce cukru
  • 8 lžic vlašských ořechů
  • 1−2 lžíce strouhanky
  • 2 lžíce medu

Omáčka

  • 1 dl smetany ke šlehání
  • 4 žloutky
  • 4 lžíce krupicového cukru
  • 4 cl calvadosu

Na ozdobu

  • hroznové víno
  • limetová kůra

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé kostičky. V pánvi rozpustíme máslo, jablka opečeme, zasypeme cukrem, nahrubo mletými ořechy, osmahneme, přidáme strouhanku, osmahneme, na závěr vmícháme med. Směs necháme vychladnout.

Smetanu ušleháme dotuha.

Žloutky vložíme do nerezové misky a nad vodní lázní je vyšleháme s cukrem do pěny, šleháme rychle a když zhoustnou, odstavíme je, stále mícháme a postupně vmícháme šlehačku.

Jablkový tartare pomocí formičky upravíme na talíř, zalijeme omáčkou, ozdobíme limetovou kůrou a hroznovým vínem.

Zdroj: Jablkový tartare s pěnou z calvadosu; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1058 [On-line 18.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.