Na 4 porce potřebujeme:
- 2 hrnky spařených jáhel,
- 2 hrnky rýžového mléka,
- 2 lžíce karobu nebo kaka,
- 4 lžíce nakrájených datlí a rozinky,
- 2 lžíce medu,
- 2 lžičky perníkového koření,
- 100 g bio hořké čokolády na vaření slazenou třtinovým cukrem
Propláchnuté jáhly dáme vařit do mléka. Přidáme karob nebo kakao a uvedeme do varu. Přidáme nasekané datle a rozinky, med a perníkové koření. Vaříme asi 40 minut, a pokud je potřeba, přidáme trochou vody nebo rýžové mléko. Směs uhladíme do pekáčku a necháme zatuhnout. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a přelijeme přes jahelný perník.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/jahelny-pernik-25-10-2010.html
Poslední tip, trik či komentář