reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jahelný perník

Na 4 porce potřebujeme:

  • 2 hrnky spařených jáhel,
  • 2 hrnky rýžového mléka,
  • 2 lžíce karobu nebo kaka,
  • 4 lžíce nakrájených datlí a rozinky,
  • 2 lžíce medu,
  • 2 lžičky perníkového koření,
  • 100 g bio hořké čokolády na vaření slazenou třtinovým cukrem

Propláchnuté jáhly dáme vařit do mléka. Přidáme karob nebo kakao a uvedeme do varu. Přidáme nasekané datle a rozinky, med a perníkové koření. Vaříme asi 40 minut, a pokud je potřeba, přidáme trochou vody nebo rýžové mléko. Směs uhladíme do pekáčku a necháme zatuhnout. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a přelijeme přes jahelný perník.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/jahelny-pernik-25-10-2010.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.