Rozpis na 12 kousků:
- 200g jáhel,
- sůl,
- 175g másla
- 100g cukru,
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli,
- 3 vejce
- 6 lžic mléka,
- 200g polohrubé mouky,
- 2 lžičky prášku do pečiva,
- tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formiček,
- 50 g nakrájené čokolády
Omáčka:
- 250 g sušených meruněk nakrájených na kostičky,
- 2 lžíce citrónové šťávy,
- 1 lžička máku,
- 1-2 lžíce cukru
Jáhly propláchneme a spaříme. V nové vodě je po 15 min. od varu odstavíme a 10 min. necháme pod pokličkou dojít. Máslo utřeme s cukry a špetkou soli. Vmícháme vejce a vychladlé jáhly, mléko a mouku s práškem do pečiva. Papírové mističky naplníme těstem a posypeme čokoládou. Pečeme při 180 °C asi 25 minut
Meruňky podlijeme trochou vody a vaříme doměkka. Poté je rozmixujeme. Omáčku propasírujeme, dochutíme citr. šťávou a cukrem. Nakonec přimícháme mák.
Poslední tip, trik či komentář