4−6 porcí
- 1 dl suchých jáhel (spařit a vařit v ½ l vody)
- 1 dl pohankové krupice (namočit do 2 dl vody)
- 2 špetky soli
- 2 hrsti rozinek
- 2 hrsti sekaných mandlí
- 2 hrsti strouhaného kokosu
- voda podle potřeby
- 4 lžíce olivového oleje
- skořice na posypání
- med
Suché jáhly prolijeme vařící vodou, necháme okapat, vložíme do studené vody a vaříme bez míchání doměkka, asi 20 minut. Ke konci varu vlijeme k jáhlám pohankovou krupici, přidáme špetku soli, opláchnuté rozinky, nasekané mandle a strouhaný kokos. Společně pět minut povaříme. V případě potřeby přidáme vodu. Odstavíme vmícháme olivový olej a servírujeme se skořicí.
Zdroj: Jáhlovo-pohanková kaše; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1249-jahlovo-pohankova-kase/ [On-line 04.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář