reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jáhlovo-pohanková kaše

4−6 porcí

  • 1 dl suchých jáhel (spařit a vařit v ½ l vody)
  • 1 dl pohankové krupice (namočit do 2 dl vody)
  • 2 špetky soli
  • 2 hrsti rozinek
  • 2 hrsti sekaných mandlí
  • 2 hrsti strouhaného kokosu
  • voda podle potřeby
  • 4 lžíce olivového oleje
  • skořice na posypání
  • med

Suché jáhly prolijeme vařící vodou, necháme okapat, vložíme do studené vody a vaříme bez míchání doměkka, asi 20 minut. Ke konci varu vlijeme k jáhlám pohankovou krupici, přidáme špetku soli, opláchnuté rozinky, nasekané mandle a strouhaný kokos. Společně pět minut povaříme. V případě potřeby přidáme vodu. Odstavíme vmícháme olivový olej a servírujeme se skořicí.

Zdroj: Jáhlovo-pohanková kaše; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1249-jahlovo-pohankova-kase/ [On-line 04.05.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.