reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jahodová omáčka s hořkou čokoládou

 

Suroviny na jahodovou omáčku s hořkou čokoládou:

  • 25 dkg čerstvých nebo mražených jahod
  • 4 lžíce hnědého cukru
  • 5 dkg hořké čokolády
  • 1 lžíci másla
  • Špetku soli
  • Špetičku pepře

V hlubší pánvičce zahřívejte cukr a míchejte ho, dokud se nezačne tvořit karamel, pak přidejte máslo a pak i jahody. Stále míchejte, čekejte, až jahody pustí šťávu, míchejte dál, dokud se voda částečně neodpaří – v pánvičce se začíná tvořit omáčka – ani moc hustá, ani řídká. Na závěr nechte v omáčce rozpustit kostičky čokolády, můžete jemně opepřit a osolit.

Zdroj: Jahodová omáčka s hořkou čokoládou; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://www.uhalinyvkuchyni.cz/recepty/recept-na-jahodovou-omacku-s-horkou-cokoladou-u-haliny-v-kuchyni/ [On-line 29.10.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.