Suroviny na jahodovou omáčku s hořkou čokoládou:
- 25 dkg čerstvých nebo mražených jahod
- 4 lžíce hnědého cukru
- 5 dkg hořké čokolády
- 1 lžíci másla
- Špetku soli
- Špetičku pepře
V hlubší pánvičce zahřívejte cukr a míchejte ho, dokud se nezačne tvořit karamel, pak přidejte máslo a pak i jahody. Stále míchejte, čekejte, až jahody pustí šťávu, míchejte dál, dokud se voda částečně neodpaří – v pánvičce se začíná tvořit omáčka – ani moc hustá, ani řídká. Na závěr nechte v omáčce rozpustit kostičky čokolády, můžete jemně opepřit a osolit.
Zdroj: Jahodová omáčka s hořkou čokoládou; TV Nova U Haliny v kuchyni http://www.uhalinyvkuchyni.cz/recepty/recept-na-jahodovou-omacku-s-horkou-cokoladou-u-haliny-v-kuchyni/ [On-line 29.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář