Ingredience
- 1 kg mražených jahod
- 100 g cukru
- 100 ml portského vína
- 250 ml vody
- 200 g čerstvých jahod
- Citron
- Máta
- Cukr
- Vanilková zmrzlina
Začneme přípravou polévky. Mražené jahody s cukrem a trochou vody rozvaříme. Rozvařené jahody potom rozmixujeme a dáme do lednice.
Jahodový tatarák uděláme z krájených jahod, cukru, citrónové šťávy a máty.
Při servírování dáme do středu talíře tatarák a zmrzlinu a okolo nalijeme jahodovou polévku ochucenou portským vínem.
Zdroj: Jahodová polévka s jahodovým tatarákem; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2730-jahodova-polevka-s-jahodovym-tatarakem/ [On-line 20.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář