Potřebujeme:
- jahody
- 3 vejce
- 110 g cukru
- 2 lžíce vody
- 70 g hl. mouky
- 1 citron
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžičky soli
- 200 g měkkého tvarohu
- 3 dcl šlehačky
- 2 lžíce moučkového cukru
3 žloutky, 2 lžíce vody, 100 g cukru a vanilkový cukr vyšleháme do krémové hmoty. Přidáme jemně nastrouhanou kůru a šťávu z 1/2 citronu. Ze 3 bílků a špetky soli vyšleháme sníh, přidáme lžíci cukru s moukou a opatrně vmícháme do krémové hmoty. Nalijeme na plech a pečeme 5 minut na 240 stupňů. Poté vyklopíme na pečící papír posypaný cukrem, přikryjeme utěrkou a necháme vystydnout. Vyšleháme šlehačku, smícháme s měkkým tvarohem, přidáme nakrájené jahody a moučkový cukr. Upečený plát těsta hustě potřeme, zabalíme v roládu a dáme uležet do lednice.
Zdroj: Jahodová roláda; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/jahodova-rolada.html [On-line 29.06.2013]
Poslední tip, trik či komentář