reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jahodová zmrzlina

Potřebujeme:

  • 3 žloutky,
    50 g moučkového cukru,
    350 ml neslazeného kondenzovaného mléka,
    1 lžíci medu,
    250 ml smetany ke šlehání,
    300 g jahod + 100 g jahod na ozdobení a čerstvou mátu

Nádobí:

  • dvě stejné kovové misky na zamrazení zmrzliny,
  • kleště na zmrzlinu (na kopečky),
  • mísu a metlu nebo šlehač na vyšlehání žloutků,
  • kastrůlek na mléko,
  • lžíci, mísu a hrnec na vodní lázeň,
  • poháry nebo misky na servírování zmrzliny

Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny a pomalu za stálého šlehání přilijeme horké kondenzované mléko s medem. Dále šleháme ve studené vodní lázni do houstnutí a vychlazení. Pak přidáme ušlehanou smetanu, rozmixované jahody, dobře promícháme a zmrazíme. Mrazíme v kovové misce za občasného promíchání nebo ve stroji na zmrzlinu.
Po zmrazení naplníme do pohárků a ozdobíme jahodami.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/jahodova-zmrzlina-1-6-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.