Potřebujeme:
- 3 žloutky,
50 g moučkového cukru,
350 ml neslazeného kondenzovaného mléka,
1 lžíci medu,
250 ml smetany ke šlehání,
300 g jahod + 100 g jahod na ozdobení a čerstvou mátu
Nádobí:
- dvě stejné kovové misky na zamrazení zmrzliny,
- kleště na zmrzlinu (na kopečky),
- mísu a metlu nebo šlehač na vyšlehání žloutků,
- kastrůlek na mléko,
- lžíci, mísu a hrnec na vodní lázeň,
- poháry nebo misky na servírování zmrzliny
Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny a pomalu za stálého šlehání přilijeme horké kondenzované mléko s medem. Dále šleháme ve studené vodní lázni do houstnutí a vychlazení. Pak přidáme ušlehanou smetanu, rozmixované jahody, dobře promícháme a zmrazíme. Mrazíme v kovové misce za občasného promíchání nebo ve stroji na zmrzlinu.
Po zmrazení naplníme do pohárků a ozdobíme jahodami.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/jahodova-zmrzlina-1-6-2011.html
Poslední tip, trik či komentář