Ingredience
- 400 g jahod
Na omáčku:
- 1 limetka
- Moučkový cukr
- Máslo
- Máta
Na mousse:
- 100 ml 40% smetany na šlehání
- 80 g bílé čokolády
Jahody na carpaccio nakrájejte na plátky a rozložte je na talíři. Rozpusťte si máslo, vmíchejte limetkovou šťávu a cukr, přidejte nasekanou mátu a omáčku nechte rozležet. Ve vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu a ze smetany udělejte šlehačku. Tu potom smíchejte s čokoládou.
Zdroj: Jahodové carpaccio s mátovo-limetovou omáčkou; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2616-jahodove-carpaccio-s-matovo-limetovou-omackou/ [On-line 07.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář