- 450 g listového těsta
- 1 vejce
- 1 lžíce mléka
- mouka na vál
Náplň:
- 500 g jahod
- malá sklenka jahodového džemu
- 0,25 l smetany ke šlehání
- 2 bílky
- 2 sáčky vanilinového cukru
- špetka soli
- moučkový cukr na ozdobu.
Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na silnější plát a vykrájíme z něj formičkou kulaté dortíčky. Přeložíme je na plech vyložený pečicím papírem nebo na plech navlhčený vodou, trochu je párátkem propícháme, potřeme vejcem rozšlehaným s mlékem a ve vyhřáté troubě upečeme dorůžova (12 minut). Polovinu dortíčků potřeme džemem. Z bílků, vanilinového cukru a špetky soli ušleháme tuhý sníh, smícháme ho s ušlehanou smetanou a směs nastříkáme na dortíčky, doplníme je jahodami, přiložíme druhá těstová kolečka a ozdobíme šlehačkou a moučkovým cukrem.
Poslední tip, trik či komentář