reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jahodové dortíčky

 

  • 450 g listového těsta
  • 1 vejce
  • 1 lžíce mléka
  • mouka na vál

Náplň:

  • 500 g jahod
  • malá sklenka jahodového džemu
  • 0,25 l smetany ke šlehání
  • 2 bílky
  • 2 sáčky vanilinového cukru
  • špetka soli
  • moučkový cukr na ozdobu.

Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na silnější plát a vykrájíme z něj formičkou kulaté dortíčky. Přeložíme je na plech vyložený pečicím papírem nebo na plech navlhčený vodou, trochu je párátkem propícháme, potřeme vejcem rozšlehaným s mlékem a ve vyhřáté troubě upečeme dorůžova (12 minut). Polovinu dortíčků potřeme džemem. Z bílků, vanilinového cukru a špetky soli ušleháme tuhý sníh, smícháme ho s ušlehanou smetanou a směs nastříkáme na dortíčky, doplníme je jahodami, přiložíme druhá těstová kolečka a ozdobíme šlehačkou a moučkovým cukrem.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.