Potřebujeme:
- 500 g mascarpone,
200 ml zakysané smetany,
4 žloutky,
100 g krupicového cukru,
50 g hořké čokolády,
100 g jahod
Na dohotovení:
- 150 ml smetany ke šlehání,
jahody na ozdobu,
pistácie na posypání
Mascarpone smícháme se zakysanou smetanou. Žloutky vyšleháme na horké vodní lázni s cukrem do pěny, pak je vmícháme do mascarpone se smetanou. Krém rozdělíme na polovinu. Do jedné vmícháme rozmixované jahody a do druhé nastrouhanou čokoládu.
Do pohárků nejdříve dáme čokoládovou náplň a na ní jahodovou náplň. Uložíme do chladničky ztuhnout. Před podáváním ozdobíme vyšlehanou šlehačkou, jahodami a nasekanými pistáciemi.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/jahodove-pohary-18-5-2011.html
Poslední tip, trik či komentář