- 500 g mascarpone
- dlouhé cukrářské piškoty
- 5 vajec
- hnědý cukr
- dle chuti káva
- 2 panáky Amaretta
- kakao
- 1 kg jahod
- 2 panáky Sangrie
V kastrůlku svaříme omyté a rozkrojené jahody se Sangrií, dokud nezměknou, a necháme vychladnout. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme mascarpone a dobře promícháme. Z bílků vyšleháme sníh a opatrně ho vmícháme do žloutkové směsi. Piškoty namáčíme do kávy smíchané s Amarettem. Skládáme do formy – piškoty, jahody, krém, kakao – a opakujeme, dokud se forma nezaplní. Končíme vrstvou mascarpone posypanou kakaem a navrch dáme na ozdobu pár čerstvých jahod. Necháme minimálně 2 h ztuhnout v lednici.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jahodove-tiramisu
Poslední tip, trik či komentář