- 400 g jahod,
- 4 žloutky,
- 150 g moučkového cukru,
- 1/2 vanilkového lusku,
- 200 g cukrářských piškotů,
- 600 g zakysané smetany,
- 100 ml sirupu,
- 200 ml smetany ke šlehání 33 % tuku,
- 50 g pistácií nebo lískových oříšků
Jahody očistíme a nakrájíme na plátky. Žloutky vyšleháme na horké vodní lázni s polovinou cukru a dření z vanilkového lusku do husté pěny. Smetanu smícháme se zbylým cukrem a pak do ní vmícháme zchladlou žloutkovou pěnu. Do mísy střídavě vrstvíme krém, piškoty pokapané sirupem a jahody. Hotový moučník uložíme do chladničky a necháme 24 hodin odležet. Před podáváním povrch ozdobně nastříkáme ušlehanou smetanou a posypeme oříšky.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/jahodovo-smetanova-misa-26-6-2009.html
Poslední tip, trik či komentář