4 porce
- ½ kg jahod
- 1 polévková lžíce želatiny v prášku
- 15 dkg cukru
- 4 vajíčka
6 polévkových lžic vody dáme vařit. V dalších 6 polévkových lžících studené vody rozmícháme želatinový prášek a přidáme jej k horké vodě, až začne vřít. Do toho přimícháme jahody, které předtím očistíme, omyjeme a rozmačkáme. Potom dáme vychladnout na tak dlouho, dokud směs nezačne být jednolitá.
Cukr ve dvou polévkových lžících vody vaříme tak dlouho, dokud se ze zkušebních kapek cukru ve studené vodě nezačnou dělat kuličky. V tu chvíli k cukru okamžitě přimícháme vaječné bílky a mícháme je tak dlouho, dokud nevychladnou.
Zchlazený sirup s obsahem vaječných bílků přimícháme k jahodové želatině. Potom hmotu plníme do forem, které vložíme do chladničky, aby v ní krém úplně ztuhl.
Zdroj: TV paprika Gasztropuč http://tvpaprika.hu/cs/node/3711
Poslední tip, trik či komentář