- 100 g krupicového cukru + 2 lžíce navíc 1 dávka
- čerstvě vymačkané citronové šťávy 60 ml
- čerstvé jahody 1 kg
- jahody k ozdobě
- jahodový džem 1 sklenice
- smetana ke šlehání 500 ml
- dětské piškoty 1 sáček
V malém rendlíku smícháme 100 g cukru, 60 ml vody a citronovou šťávu a vše přivedeme k varu. Vaříme dvě minuty a zchladíme. V míse rozmačkáme čerstvé jahody s džemem. Smetanu ušleháme se dvěma lžičkami cukru dotuha. Dno skleněné misky nebo poháru pokapeme třetinou citronové šťávy, navrch dáme třetinu rozmačkaných jahod a na ně šlehačku. Tak pokračujeme ve vrstvení, abychom skončili šlehačkou, kterou ještě ozdobíme čerstvými jahodami. Zchladíme v lednici.
Zdroj: Jahodový trifle; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jahodovy-trifle [On-line 19.6.2012]
Poslední tip, trik či komentář