6–8 porcí
- slunečnicový olej
- 2 zelené papriky
- 12 kuřecích křídel
- 1 cibule
- 2 řapíky řapíkatého celeru
- 4 stroužky česneku
- 200 g klobásy chorizo
- 200 g uzené šunky
- 32 středně velkých krevety
- 400 g sekaných loupaných rajčat z konzervy
- sladká mletá paprika
- mletý fenykl a římský kmín
- cayenský pepř
- mletý pepř
- 480 g suché rýže
- 1,5 l drůbežího vývaru
- 4 lžíce worchesterské omáčky
- sůl
Papriku nakrájíme na větší kostky.
Z kuřecích křídel odřízneme letky, ty používat nebudeme, může je přidat do vývaru.
Na oleji osmahneme papriku, vyjmeme a ponecháme stranou, do pánve vložíme kuřecí křídla, opečeme je ze všech stran, přidáme nakrájenou cibuli, řapíkatý celer, česnek na plátky a chorizo na kolečka, poté šunku na kostky, krevety, osmahneme, zalijeme rajčatovou šťávou.
Ochutíme kořením – fenyklem, římským kmínem, sladkou paprikou, cayenským pepřem, mletým pepřem, přidáme rýži, zalijeme vývarem, dochutíme worcesterskou omáčkou, solí, zaklopíme a dusíme, až je rýže měkká. Do jambalaya vmícháme opečenou zelenou papriku a podáváme.
Zdroj: Jambalaya; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1137 [On-line 30.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář