reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jambalaya

6–8 porcí

  • slunečnicový olej
  • 2 zelené papriky
  • 12 kuřecích křídel
  • 1 cibule
  • 2 řapíky řapíkatého celeru
  • 4 stroužky česneku
  • 200 g klobásy chorizo
  • 200 g uzené šunky
  • 32 středně velkých krevety
  • 400 g sekaných loupaných rajčat z konzervy
  • sladká mletá paprika
  • mletý fenykl a římský kmín
  • cayenský pepř
  • mletý pepř
  • 480 g suché rýže
  • 1,5 l drůbežího vývaru
  • 4 lžíce worchesterské omáčky
  • sůl

Papriku nakrájíme na větší kostky.

Z kuřecích křídel odřízneme letky, ty používat nebudeme, může je přidat do vývaru.

Na oleji osmahneme papriku, vyjmeme a ponecháme stranou, do pánve vložíme kuřecí křídla, opečeme je ze všech stran, přidáme nakrájenou cibuli, řapíkatý celer, česnek na plátky a chorizo na kolečka, poté šunku na kostky, krevety, osmahneme, zalijeme rajčatovou šťávou.

Ochutíme kořením – fenyklem, římským kmínem, sladkou paprikou, cayenským pepřem, mletým pepřem, přidáme rýži, zalijeme vývarem, dochutíme worcesterskou omáčkou, solí, zaklopíme a dusíme, až je rýže měkká. Do jambalaya vmícháme opečenou zelenou papriku a podáváme.

Zdroj: Jambalaya; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1137 [On-line 30.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.