reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Japonská polévka Miso

Potřebujeme:

  • 750 ml kuřecího vývaru
  • 100 g mletého vepřového masa
  • 1 šalotku
  • oddenek zázvoru
  • 3 lžíce sójové miso pasty
  • 1 lžíci sezamového semínka
  • 1 lžíci sezamového oleje
  • 1 lžíci cukru
  • 500 g bůčku
  • 100 g hlívy ústřičné
  • balíček kudrnatých nudlí „mie“
  • 2 vajíčka
  • 1 mrkev
  • 1/2 pórku (bílou část)
  • 1 jarní cibulku
  • 2 stroužky česneku
  • kus oddenku zázvoru
  • 1/3 šálku sake
  • 1/3 šálku rýžového vína mirin
  • 1/3 šálku sojové omáčky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce cukru
  • olej, sůl, pepř

Vrchní část bůčku, tedy kůži, nakrájíme. Bůček osolíme a ze všech stran na oleji opečeme. Do hrnce dáme mirin, sak, sojovou omáčku, vodu a cukr, pórek, zázvor, vrátíme bůček, přiklopíme a pozvolna vaříme asi hodinu. Přeléváme zredukovanou omáčkou. Po vychladnutí nakrájíme na plátky.

Šalotku a zázvor nakrájíme na malé kostičky, v hrnci rozehřejeme sezamový olej a šalotku se zázvorem na něm zpěníme, přidáme mleté vepřové maso, nasekané houby shitakee, opečeme, přidáme miso pastu, rozdrcené sezamové semínko, cukr, trochu sake, kuřecí vývar, pepř, sůl a povaříme.

Nudle vaříme v horké vodě asi 3 minuty. Vejce uvaříme 5 minut, oloupeme a rozpůlíme. Nudle dáme do misek a přelijeme vývarem. Na jednu stranu vejce, na druhou stranu úhledně poskládáme pórek a nakrájený bůček. Nakonec vše posypeme jarní cibulkou.

Zdroj: Japonská polévka Miso; TV Nova Tescoma s chutí  http://novaplus.nova.cz/porad/tescoma-s-chuti/video/5935-tescoma-s-chuti-japonska-polevka-miso-ramen/ [On-line 01.07.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.