reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jarní fazolová polévka

10 porcí

  • 125 g bílých fazolí
  • 125 g červených fazolí
  • 50 g sádla
  • 40 g cibule
  • 60 g hladké mouky
  • 50 g česneku
  • 35 g mrkve
  • 35 g celeru
  • 35 g petržele
  • směs čerstvých bylinek (petrželová a celerová nať, pažitka, bazalka, libeček)

Přebrané fazole dobře propláchneme, zalijeme vodou a namočíme přes noc, nejméně však na tři hodiny a uvaříme doměkka. Vodu před vařením ještě jednou vyměníme.

Na sádle osmahneme cibuli a zeleninu dozlatova, vmícháme hladkou mouku, osmahneme a zalijeme vodou a vaříme 15 minut. Přidáme uvařené fazole, bylinky, prolisovaný česnek, majoránku a ještě krátce povaříme.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=829

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.