10 porcí
- 125 g bílých fazolí
- 125 g červených fazolí
- 50 g sádla
- 40 g cibule
- 60 g hladké mouky
- 50 g česneku
- 35 g mrkve
- 35 g celeru
- 35 g petržele
- směs čerstvých bylinek (petrželová a celerová nať, pažitka, bazalka, libeček)
Přebrané fazole dobře propláchneme, zalijeme vodou a namočíme přes noc, nejméně však na tři hodiny a uvaříme doměkka. Vodu před vařením ještě jednou vyměníme.
Na sádle osmahneme cibuli a zeleninu dozlatova, vmícháme hladkou mouku, osmahneme a zalijeme vodou a vaříme 15 minut. Přidáme uvařené fazole, bylinky, prolisovaný česnek, majoránku a ještě krátce povaříme.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=829
Poslední tip, trik či komentář