Ingredience
- půl žluté papriky 1 dávka
- půl zelené papriky 1 dávka
- půl červené papriky 1 dávka
- větší rajče 1 kus
- máslo 1 oříšek
- hladká mouka 1 lžíce
- zeleninový bujón 3 kostky
- menší cibule 1 kus
- libeček 1 snítka
- sůl a pepř 1 špetka
V hrnci nejprve na másle orestujeme pokrájenou zeleninu. Zaprášíme ji hladkou moukou, orestujeme, promícháme. Jakmile mouka se zeleninou zavoní, zalijeme vodou (1,5 l). Do polévky přidáme 3 kostky bujónu nebo i méně (dle chuti). Povaříme, dokud není zelenina měkká, opepříme a přidáme drobně nakrájený libeček. Hned nesolíme, bujón je slaný. Nejprve radši ochutnáme.
Zdroj: Jarní; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jarni [On-line 13.09.2013]
Poslední tip, trik či komentář