Suroviny
- mleté maso 300 g
- tenké skleněné nudle 100 g
- jarní cibulka 2 kusy
Na omáčku:
- cukr 1 lžíce
- česnek 2 stroužky
- pekingské zelí 1
- menší mrkev 1
- mrkev 1
- kousek ředkve
- houby shiitaké nebo jidášova ucha 100 g
- bambusové výhonky a klíčky 100 g
- rybí omáčka 2 lžíce
- škrob 1 lžička
- rýžový ocet 2 lžíce
- rybí omáčka 1 lžíce
- limetková či citronová šťáva 2 lžíce
- sójová omáčka 1 lžíce
- chilli paprička 1
- voda 2 lžíce
- ústřicová omáčka 1 lžíce
- pepř
- sladkokyselá chilli omáčka 3 lžíce
- rýžové víno 1 lžíce
- rýžový ocet 1 lžíce
- rýžový papír 10
- olej na smažení
Mleté maso opečeme na oleji. Přidáme cibulku, zelí, mrkev, houby, bambusové výhonky a klíčky, škrob a ochutíme rybí, sójovou a ústřicovou omáčkou, pepřem, vínem a octem.
Přimícháme uvařené posekané nudle a necháme vychladnout.
Rýžový papír namočíme ve vodě, položíme náplň, srolujeme jako obálku a osmažíme.
Zdroj: Jarní závitky Nem Ran; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/jarni-zavitky-nem-ran [On-line 21.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář