reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Játrová paštika s domácí houskou

Na paštiku:

  • kuřecí játra 500 g
  • cibule 1 ks
  • česnek
  • koření dle chuti
  • sůl
  • pepř
  • máslo 150 g
  • troška smetany

Na housky:

  • hladká mouka 2 hrnky
  • droždí 20 g
  • máslo 50 g
  • vejce 2 ks
  • sůl
  • kmín
  • mléko dle potřeby 150 ml

Kuřecí játra orestujeme na másle a cibulce, přidáme koření, rozmixujeme, dochutíme a přidáme smetanu. Nechám chvilku vychladnout (přibližně 1 hodinu).

Housky: Prosátou mouku smícháme se solí, doprostřed uděláme dolíček, přidáme droždí, lžičku cukru (aby vzešel kvásek) a podlijemevlažným mlékema necháme chvilku v teplé troubě (přibližně 50°C) vykynout kvásek. Poté vytáhneme z trouby,přidáme vejce, máslo, mléko a umíchámehladké těsto. Dochutíme kmínem a necháme kynout asi 30 minut. Z těsta uděláme housky, posypeme solí a kmínem, potřeme vejcem, pak pečeme v předemvyhřáté troubě 15–20 minut.Po vyndání housek potřeme mlékem, aby housky krásně zvláčněly.

Zdroj: Játrová paštika s domácí houskou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jatrova-pastika-s-domaci-houskou  [On-line 29.11.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.