Na paštiku:
- kuřecí játra 500 g
- cibule 1 ks
- česnek
- koření dle chuti
- sůl
- pepř
- máslo 150 g
- troška smetany
Na housky:
- hladká mouka 2 hrnky
- droždí 20 g
- máslo 50 g
- vejce 2 ks
- sůl
- kmín
- mléko dle potřeby 150 ml
Kuřecí játra orestujeme na másle a cibulce, přidáme koření, rozmixujeme, dochutíme a přidáme smetanu. Nechám chvilku vychladnout (přibližně 1 hodinu).
Housky: Prosátou mouku smícháme se solí, doprostřed uděláme dolíček, přidáme droždí, lžičku cukru (aby vzešel kvásek) a podlijemevlažným mlékema necháme chvilku v teplé troubě (přibližně 50°C) vykynout kvásek. Poté vytáhneme z trouby,přidáme vejce, máslo, mléko a umíchámehladké těsto. Dochutíme kmínem a necháme kynout asi 30 minut. Z těsta uděláme housky, posypeme solí a kmínem, potřeme vejcem, pak pečeme v předemvyhřáté troubě 15–20 minut.Po vyndání housek potřeme mlékem, aby housky krásně zvláčněly.
Zdroj: Játrová paštika s domácí houskou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jatrova-pastika-s-domaci-houskou [On-line 29.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář