reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jehněčí guláš s květákovým pyré

Potřebujeme:

  • 300 g jehněčí kýty,
  • 2 brambory,
  • ½ květáku,
  • 3 lžíce zakysané smetany,
  • 2 hrsti čerstvého špenátu,
  • 1 lžíci rajského protlaku,
  • 1 lžíci másla,
  • 2 stroužky česneku,
  • mrkev,
  • citrón,
  • 1 lžíci mleté papriky,
  • muškátový oříšek,
  • drcený kmín,
  • cukr, sůl, pepř,
  • máslo, olivový olej

Jehněčí zprudka opečeme, osolíme, přidáme česnek, rajský protlak, papriku, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Do vroucí vody dáme vařit brambory a květák, po uvaření scedíme, přidáme máslo, sůl, muškát a zakysanou smetanu a rozmixujeme v pyré.

Mladé mrkvičky osolíme a osladíme a uvaříme doměkka. Scedíme a do hrnečku přidáme máslo, drcený kmín a mrkvičky vrátíme zpět. Na talíř nandáme květákové pyré, mrkvičky, jehněčí guláš a nakonec přidáme čerstvý špenát pokapaný citrónem a olivovým olejem.

Zdroj: Jehněčí guláš s květákovým pyré; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/jehneci-gulas-s-kvetakovym-pyre-mrkvickami-a-spenatem.html [On-line 06.01.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.