Potřebujeme:
- 300 g jehněčí kýty,
- 2 brambory,
- ½ květáku,
- 3 lžíce zakysané smetany,
- 2 hrsti čerstvého špenátu,
- 1 lžíci rajského protlaku,
- 1 lžíci másla,
- 2 stroužky česneku,
- mrkev,
- citrón,
- 1 lžíci mleté papriky,
- muškátový oříšek,
- drcený kmín,
- cukr, sůl, pepř,
- máslo, olivový olej
Jehněčí zprudka opečeme, osolíme, přidáme česnek, rajský protlak, papriku, osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Do vroucí vody dáme vařit brambory a květák, po uvaření scedíme, přidáme máslo, sůl, muškát a zakysanou smetanu a rozmixujeme v pyré.
Mladé mrkvičky osolíme a osladíme a uvaříme doměkka. Scedíme a do hrnečku přidáme máslo, drcený kmín a mrkvičky vrátíme zpět. Na talíř nandáme květákové pyré, mrkvičky, jehněčí guláš a nakonec přidáme čerstvý špenát pokapaný citrónem a olivovým olejem.
Zdroj: Jehněčí guláš s květákovým pyré; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/jehneci-gulas-s-kvetakovym-pyre-mrkvickami-a-spenatem.html [On-line 06.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář