Potřebujeme:
- 650g vykostěného a očištěného jehněčího hřbetu,
4pláty chleba tramezzini,
100g kuřecí fáše s bylinkami (ingredience na kuřecí fáš: kuřecí maso, smetana, bylinky),
250ml oleje na smažení,
sůl, pepř
Ratatouille:
- 200g papriky (červené, zelené a žluté),
- 100g cibule,
- 50g cukety,
- 50g lilku,
- 50g rajčatového concasse,
- 100ml Martini,
- tymián, rozmarýn, česnek, olivový olej
Maso očistíme, osolíme a opepříme. Opečeme na pánvi. Opečené maso vyndáme z pánve, osušíme na ubrousku a necháme vychladnout. Z kuřecích prsou, smetany a bylinek připravíme kuřecí fáš. Tramezzini potřeme fáší a opečené maso do něj zabalíme. Smažíme v dostatečném množství oleje ze všech stran dokřupava. Osmažené maso přendáme na plech a dáme dopéct do trouby. Dopékáme 4-6 minut při 160°C.
Po upečení necháme chvilku odpočinout. Podáváme se zeleninou ratatouille a bramborovými noky.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/jehneci-hrbet-peceny-v-tramezzini-19-4-2011.html
Poslední tip, trik či komentář