Suroviny:
- jehněčí hřbet
- špenát
- makadamové oříšky
- máslo
- strouhanka
- hořčice
- rozmarýn
- tymián
- petržel
- olivový olej
- sůl
- pepř
Hřbet osolte a opepřete a vložte na gril, který jste potřeli špekem. Nechte péct 10 – 12 minut. Mezitím si připravte krustu: v míse smíchejte změklé máslo, nasekané oříšky a bylinky a strouhanku. Zpracujte, zabalte do potravinové fólie, vytvořte váleček a dejte ztuhnout do ledničky.
Propečené maso vyndejte z grilu a potřete hořčicí. Ztuhlou krustu nakrájejte na kolečka, položte na maso a vmačkejte. Pak maso přendejte na pánev, vložte zpátky na gril a nechte 3 – 5 minut zapéct. Mezitím si připravte přílohu: špenátové listy osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem.
Hřbety sundejte z pánve, vložte na ni špenát a na chvíli promíchejte. Hřbet nakrájejte, nandejte na talíř a podávejte s orestovaným špenátem.
Zdroj: JEHNĚČÍ HŘBET S KRUSTOU Z MAKADAMOVÝCH OŘECHŮ; Rozpal to šéfe III! – TV Prima http://www.iprima.cz/video-recepty-ze-2-dilu-iii-rady-rozpal-sefe-cely-dil-online [On-line 12.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář