Ingredience
- 500 g mletého libového jehněčího
- 3 stroužky česneku
- 1 polévková lžíce nasekaného koriandru
- 2 polévkové lžíce parmezánu
- Kůra z 1 citronu
- 1 vejce
- Strouhanka na zahuštění
- Sůl
- Pepř
- Olej na pečení
Na omáčku:
- 3 polévkové lžíce koriandru
- 2 polévkové lžíce petrželky
- 1 lžíce kapari
- 3 stroužky česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- 4 lžíce citrónové šťávy
- 1 kysaná smetana
- Sůl
- Pepř
- 2 rajčata
- 1 cibule
K mletému jehněčímu masu přidejte nasekaný česnek a koriandr, nastrouhaný parmazán a citronovou kůru. Přidejte vejce a strouhanku, osolte, opepřete. Utvořte karbanátky a usmažte na oleji.
Na omáčku rozmixujte koriandr, petržel, kapary, česnek, olivový olej, citrónovou šťávu a smetanu. Omáčku smíchejte s nakrájenou cibulí a loupanými rajčaty.
Omáčku podávejte ke karbanátkům. Vhodnou přílohou je také pita chléb nebo bageta.
Zdroj: Jehněčí karbanátky s koriandrovou omáčkou; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2653-jehneci-karbanatky-s-koriandrovou-omackou/ [On-line 23.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář