reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

JEHNĚČÍ KEBAB S JOGURTOVOU OMÁČKOU

Suroviny:

  • 3/4 kg mletého jehněčího plecka
  • 2 šalotky
  • koriandr
  • římský kmín
  • mletý kmín
  • chilli papričky
  • sůl
  • pepř

na omáčku:

  • bílý jogurt
  • citronová šťáva
  • 1 stroužek česneku
  • koriandr
  • máta
  • sůl

Na grilu necháme orestovat římský kmín a chilli papričky, aby se koření hezky rozvonělo. 
Mezitím k mletému masu přidáme sůl, pepř, mletý kmín, nasekanou šalotku a koriandr.

Římský kmín a chilli papričky přendáme do hmoždíře a rozmělníme, pak přisypeme k masu.
 Směs promícháme a naneseme na kovové jehly. Špízy vložíme na rozpálený gril a opékáme ze všech stran zhruba 10 minut.

Teď si připravíme jogurtovou omáčku: do bílého jogurtu vmícháme citronovou šťávu, utřený česnek, sůl, nasekaný koriandr a mátu.

Hotový kebab nandáme na talíř a podáváme spolu s omáčkou.

Zdroj: JEHNĚČÍ KEBAB S JOGURTOVOU OMÁČKOU; Rozpal to šéfe II! – TV Prima http://www.iprima.cz/recepty-tyto-skvosty-ugriloval-sef-pro-motorkare [On-line 19.06.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.