Suroviny:
- 3/4 kg mletého jehněčího plecka
- 2 šalotky
- koriandr
- římský kmín
- mletý kmín
- chilli papričky
- sůl
- pepř
na omáčku:
- bílý jogurt
- citronová šťáva
- 1 stroužek česneku
- koriandr
- máta
- sůl
Na grilu necháme orestovat římský kmín a chilli papričky, aby se koření hezky rozvonělo. Mezitím k mletému masu přidáme sůl, pepř, mletý kmín, nasekanou šalotku a koriandr.
Římský kmín a chilli papričky přendáme do hmoždíře a rozmělníme, pak přisypeme k masu. Směs promícháme a naneseme na kovové jehly. Špízy vložíme na rozpálený gril a opékáme ze všech stran zhruba 10 minut.
Teď si připravíme jogurtovou omáčku: do bílého jogurtu vmícháme citronovou šťávu, utřený česnek, sůl, nasekaný koriandr a mátu.
Hotový kebab nandáme na talíř a podáváme spolu s omáčkou.
Zdroj: JEHNĚČÍ KEBAB S JOGURTOVOU OMÁČKOU; Rozpal to šéfe II! – TV Prima http://www.iprima.cz/recepty-tyto-skvosty-ugriloval-sef-pro-motorkare [On-line 19.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář