reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jehněčí kebaby na tortille s koriandrovo-limetovou majonézou

4 porce

  • 400 g mleté jehněčí kýty
  • 30 g másla
  • 2 šalotky
  • 6 stroužků česneku
  • 1 lžička římského kmínu
  • 2 snítky čerstvé máty
  • mletý pepř
  • sůl

Koriandrovo-limetová majonéza

  • 200 g majonézy
  • 1 limeta
  • 2 lžičky pasty harissa
  • 1 svazek koriandru
  • sůl

Na podávání

  • 4 velké tortilly

Na másle opečeme na kostičky nakrájenou šalotku s česnekem, přidáme drcený římský kmín a sekanou mátu. Tuto směs vmícháme do masa, osolíme a opepříme.

Z masové směsi tvoříme válečky, které napíchneme na předem namočené špejle tak, aby na jedné straně zbývalo dost místa k uchycení. Opečeme na pánvi ze všech stran, popřípadě vložíme ještě na chvíli do vyhřáté trouby dopéct nebo pečeme na grilu. Podáváme v nasucho opečené tortille s koriandrovo-limetovou majonézou.

Majonézu smícháme s limetovou kůrou a šťávou, harissou, sekaným koriandrem a solí.

Zdroj: Jehněčí kebaby na tortille s koriandrovo-limetovou majonézou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1703-jehneci-kebaby-na-tortille-s-koriandrovo-limetovou-majonezou/  [On-line 01.05.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.