reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

JEHNĚČÍ KÝTA V SOLNÉ KRUSTĚ S MÁTOVOU OMÁČKOU

Suroviny:

  • jehněčí kýta
  • rané brambory
  • máslo
  • 2 bílky
  • 2 šalotky
  • 3 stroužky česneku
  • hrubozrnná mořská sůl
  • ocet z červeného vína
  • rozmarýn
  • máta
  • pepř
  • sůl

Z kýty vyndejte stehenní kost. Stroužky česneku rozpulte a maso jím prošpikujte spolu s lístky rozmarýnu. Opepřete a osolte z obou stran.

V míse smíchejte mořskou sůl a vyšlehané bílky s tím, že na kilo soli se vždy používají 3-4 bílky.

Pekáč vystelte papírem na pečení a pokapejte olivovým olejem. Vložte maso a naneste na něj solnou krustu. Troubu předehřejte na 175 stupňů a pečte 40 – 60 minut. Zhruba v polovině pečení vložte do pekáče celé brambory a nechte je upéct.

Upečené brambory vyndejte stranou. Krustu sundejte a maso ještě orestujte na pánvi z obou stran a postupně zalívejte vypečeným tukem. Na závěr přidejte kousek másla a pečené brambory.

Šťávu z pekáče slijte do hrnce a připravte z ní mátovou omáčku: přidejte nadrobno nakrájenou šalotku, ocet z červeného vína a potom vývar. Nechte povařit. Pak přisypte nahrubo nasekanou mátu.

Jehněčí a brambory vyndejte z pánve a přelijte vypečenou šťávou. Zbytek výpeku z pánve ještě zalijte trochou vývaru a přidejte k mátové omáčce. Hrnec sundejte ze sporáku a přidejte ještě zbytek čerstvé máty.

Jehněčí nakrájejte na plátky, přidejte pečené brambory, které trochu promáčkněte vidličkou,

a podávejte s mátovou omáčkou.

Zdroj: JEHNĚČÍ KÝTA V SOLNÉ KRUSTĚ S MÁTOVOU OMÁČKOU; Teď vaří  šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/node/1425439 [On-line 21.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.