Ingredience
- jehněčí kýta 1 kg
- čerstvá majoránka 1 dávka
- rozmarýn 3 snítky
- česnek 1 palička
italské brambůrky:
- střední brambory 15 kusů
- červená cibule 4 kusy
- neloupaný česnek 8 stroužků
- olivový olej 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
1. Plátky naporcovaného jehněčího lehce naklepeme, opepříme, potřeme vymačkaným česnekem a posypeme kořením, pokapeme olivovým olejem a necháme odležet přes noc v lednici. Maso opékáme na pánvi, dokud není měkké. Když je hotové, vyndáme ho na talíř, posolíme a necháme v teple odpočinout.
2. Omyjeme si brambory, nakrájíme je na měsíčky, dáme na pečicí papír na plech, opepříme, posypeme rozmarýnem, přidáme cibuli na měsíčky nebo na plátky a celé stroužky neloupaného česneku. Zakapeme olivovým olejem, promícháme a dáme do předehřáté trouby na půl hodiny péct. Teprve když jsou brambory hotové, tak je posolíme.
Zdroj: Jehněčí na majoránce; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jehneci-na-majorance [On-line 14.12.2013]
Poslední tip, trik či komentář