reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jehněčí na majoránce

Ingredience

  • jehněčí kýta 1 kg
  • čerstvá majoránka 1 dávka
  • rozmarýn 3 snítky
  • česnek 1 palička

italské brambůrky:

  • střední brambory 15 kusů
  • červená cibule 4 kusy
  • neloupaný česnek 8 stroužků
  • olivový olej 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

1. Plátky naporcovaného jehněčího lehce naklepeme, opepříme, potřeme vymačkaným česnekem a posypeme kořením, pokapeme olivovým olejem a necháme odležet přes noc v lednici. Maso opékáme na pánvi, dokud není měkké. Když je hotové, vyndáme ho na talíř, posolíme a necháme v teple odpočinout.

2. Omyjeme si brambory, nakrájíme je na měsíčky, dáme na pečicí papír na plech, opepříme, posypeme rozmarýnem, přidáme cibuli na měsíčky nebo na plátky a celé stroužky neloupaného česneku. Zakapeme olivovým olejem, promícháme a dáme do předehřáté trouby na půl hodiny péct. Teprve když jsou brambory hotové, tak je posolíme.

Zdroj: Jehněčí na majoránce; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jehneci-na-majorance [On-line 14.12.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.