reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jehněčí pilaf

Potřebujeme:

  • 700 g jehněčího plecka,
  • 500 ml kuřecího vývaru,
  • 150 g rýže,
  • 3 brambory,
  • 1 feferonku,
  • 2 cibule,
  • 2 stroužky česneku,
  • cherry rajčátka,
  • čerstvý libeček,
  • 2 lžíce rajského protlaku,
  • bílý jogurt,
  • hrst plátkových mandlí,
  • římský mletý kmín
  • lžičku skořice a lžičku kurkumy nebo šafránu,
  • rozinky,
  • sůl, pepř, olivový olej

Do hrnce s olivovým olejem dáme 2 cibule nakrájené najemno, přidáme jehněčí nakrájené na kostky a opékáme. Přidáme pokrájenou feferonku, česnek, římský kmín, kurkumu, skořici, rajský protlak, libeček a podlijeme kuřecím vývarem.

Dáme do trouby na 30 min na 180 °C. Potom přidáme brambory a rýži smíchanou s rozinkami a cherry rajčaty a vrátíme do trouby na dalších 20 minut. Hotové jídlo polijeme lžící jogurtu a posypeme mandlemi.

Zdroj: Jehněčí pilaf; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/jehneci-pilaf.html [On-line 14.04.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.