Potřebujeme:
- 700 g jehněčího plecka,
- 500 ml kuřecího vývaru,
- 150 g rýže,
- 3 brambory,
- 1 feferonku,
- 2 cibule,
- 2 stroužky česneku,
- cherry rajčátka,
- čerstvý libeček,
- 2 lžíce rajského protlaku,
- bílý jogurt,
- hrst plátkových mandlí,
- římský mletý kmín
- lžičku skořice a lžičku kurkumy nebo šafránu,
- rozinky,
- sůl, pepř, olivový olej
Do hrnce s olivovým olejem dáme 2 cibule nakrájené najemno, přidáme jehněčí nakrájené na kostky a opékáme. Přidáme pokrájenou feferonku, česnek, římský kmín, kurkumu, skořici, rajský protlak, libeček a podlijeme kuřecím vývarem.
Dáme do trouby na 30 min na 180 °C. Potom přidáme brambory a rýži smíchanou s rozinkami a cherry rajčaty a vrátíme do trouby na dalších 20 minut. Hotové jídlo polijeme lžící jogurtu a posypeme mandlemi.
Zdroj: Jehněčí pilaf; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/jehneci-pilaf.html [On-line 14.04.2013]
Poslední tip, trik či komentář