reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jehněčí plátky s bazalkovou omáčkou a polentou

Potřebujeme:

  • 4 plátky jehněčího plecka,
  • 2 plátky slaniny,
  • 1 dcl červeného vína,
  • 1 dcl vývaru,
  • 3 stroužky česneku,
  • 1 cibuli,
  • ¼ lžíce mleté skořice,
  • ¼ lžíce římského mletého kmínu,
  • špetku mletého hřebíčku,
  • ¼ lžíce tymiánu,
  • 2 lžíce olivového oleje,
  • sůl, pepř

Omáčka:

  • hrst čerstvé bazalky,
  • ½ hrsti petrželky,
  • 1 stroužek česneku,
  • ½ dcl olivového oleje,
  • lžíci sekaných mandlí,
  • lžičku citrónové šťávy

Na zahuštění omáčky:

  • 1 lžíci másla,
  • 1 lžíci mouky

Polenta:

  • misku polenty,
  • hrnek mléka,
  • hrnek vody,
  • 50 g strouhaného zrajícího sýru,
  • 1 lžíce parmazánu,
  • 1 lžíci másla,
  • špetku tymiánu,
  • bobkový list

Maso osolíme, opepříme a opečeme na olivovém oleji. Otočíme, přidáme pokrájenou slaninu, cibuli, česnek, skořici, kmín, tymián, hřebíček a zalijeme vínem a vývarem. Dusíme pod poklicí.

Připravíme polentu: V hrnci zavaříme mléko s vodou a bobkovým listem. Osolíme, přidáme polentu, necháme projít varem a vypneme. Nasypeme tymián a pod poklicí necháme 5 min. Přisypeme zrající sýr, parmazán, lžíci másla a promícháme.

Bazalková omáčka: Bazalkové listy, petrželku, česnek, mandle a šťávu z citrónu rozmixujeme. Přidáme olivový olej a promícháme.

Výpek zahustíme máslem utřeným s moukou.

Zdroj: Jehněčí plátky s bazalkovou omáčkou a polentou; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/jehneci-platky-s-bazalkovou-omackou-a-syrovou-polentou.html [On-line 16.04.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.