Suroviny:
- jehněčí kýta
- 1 červená paprika
- 3 jarní cibulky
- 1 menší cibule
- 1 stroužek česneku
- sezamová semínka
- rýžové víno
- sójová omáčka
- ústřicová omáčka
- hoisin omáčka
- kukuřičný škrob
- sezamový olej
- řepkový olej
- cukr
- sůl
- pepř
Maso očistěte a nakrájejte na malé kousky. Osolte a opepřete. Přidejte rýžové víno, sójovou omáčku a zasypte škrobem. Pořádně promíchejte.
Jarní cibulku, zázvor, česnek, cibuli a papriku zbavenou jádřinců nakrájejte na kousky.
Ve woku rozehřejte olej, vložte maso, nechte chvíli orestovat a vyndejte stranou. Teď na wok vlijte kapku sezamového oleje a postupně přidejte česnek, cibuli, papriku, zázvor a jarní cibulku.
Přilijte ústřicovou, hoisin a sójovou omáčku, promíchejte a vložte zpátky maso. Zasypte cukrem, znovu promíchejte, přendejte na talíř, ozdobte čerstvou jarní cibulkou, posypte opraženými sezamovými semínky a podávejte s rýží.
Zdroj: JEHNĚČÍ PO MONGOLSKU; Teď vaří šéf! III – TV Prima http://www.iprima.cz/ted-vari-sef-iii-recepty-na-menu-ze-7-dilu [On-line 09.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář