reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

JEHNĚČÍ PO MONGOLSKU

Suroviny:

  • jehněčí kýta
  • 1 červená paprika
  • 3 jarní cibulky
  • 1 menší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • sezamová semínka
  • rýžové víno
  • sójová omáčka
  • ústřicová omáčka
  • hoisin omáčka
  • kukuřičný škrob
  • sezamový olej
  • řepkový olej
  • cukr
  • sůl
  • pepř

Maso očistěte a nakrájejte na malé kousky. Osolte a opepřete. Přidejte rýžové víno, sójovou omáčku a zasypte škrobem. Pořádně promíchejte.

Jarní cibulku, zázvor, česnek, cibuli a papriku zbavenou jádřinců nakrájejte na kousky.

Ve woku rozehřejte olej, vložte maso, nechte chvíli orestovat a vyndejte stranou. Teď na wok vlijte kapku sezamového oleje a postupně přidejte česnek, cibuli, papriku, zázvor a jarní cibulku.

Přilijte ústřicovou, hoisin a sójovou omáčku, promíchejte a vložte zpátky maso. Zasypte cukrem, znovu promíchejte, přendejte na talíř, ozdobte čerstvou jarní cibulkou, posypte opraženými sezamovými semínky a podávejte s rýží.

Zdroj: JEHNĚČÍ PO MONGOLSKU; Teď vaří  šéf! III – TV Prima http://www.iprima.cz/ted-vari-sef-iii-recepty-na-menu-ze-7-dilu [On-line 09.11.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.