reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jehněčí špízy s koriandrem 30.05.2011

  • chilli mleté 1 špetka
  • mořská sůl 1 špetka
  • šalotka 3 kusy
  • mletá jehněčí plec 750 g
  • římský kmín mletý 1 špetka
  • mletý koriandr 1 špetka
  • čerstvý koriandr nasekaný nahrubo 1 kus

Speciální výbava:

špejle předem namočené ve vodě nebo kovové jehly na špízy

Připravte si:

750 g mleté jehněčí plece, 3 šalotky, špetku mletého římského kmínu, špetku mletého koriandru, špetku mletého chilli, malou hrst čerstvého koriandru, nasekaného nahrubo, mořskou sůl

Pusťte se do toho:

1. V misce smíchejte všechny ingredience. Okořeněnou mletou směs ještě dochuťte solí.

2. Rukama tvarujte válečky o hmotnosti asi 50 g.

3. Napichujte je na špejle namočené ve vodě, případně na kovové jehly.

4. Připravte si gril na přímé grilování a předehřejte ho na vysokou teplotu. Opékejte špízy 2 minuty

z každé strany, pohotově je během grilování otáčejte.

5. Servírujte teplé.

Zdroj: Šéf na grilu TV Prima http://www.iprima.cz/sefnagrilu/recepty/jehneci-spizy-s-koriandrem
[On-line 19.5.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.