reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jelení guláš s lehkými houskovými knedlíky

  • 750 g mladého jeleního plecka
  • olivový olej
  • 2 velké cibule
  • nové koření, bobkový list, celý pepř
  • 150 g slaniny
  • kořenová zelenina (petržel, mrkev, celer)
  • houba ze zahrádky
  • 0,5 l červeného vína
  • tymián
  • sušené brusinky

Na olivovém oleji osmažíme dočervena nakrájenou cibuli a přidáme na kostky nakrájené maso. Dále přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a stejně pokrájenou kořenovou zeleninu. Zalijeme červeným vínem dle chuti. Na závěr okořeníme novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem. Podusíme asi 40 minut. Přidáme tymián,  sušené brusinky a papriku. Ihned zastříkneme vodou, aby paprika nezhořkla. Plecko nakrájíme na kostky a dáme dusit na cibuli. Přidáme protlak, sůl, trochu gulášového koření, česnek, majoránku, lžičku kmínu a nastrouhanou kůru ze čtvrtiny citronu. Když je maso měkké, vyndáme je a šťávu zaprášíme dvěma lžícemi hladké mouky. Zasmažíme a zalijeme vývarem. Povaříme, přecedíme a přidáme maso. Do hotového guláše přidáme ještě nadrobno nakrájenou a orestovanou slaninu.

Zdroj: Prostřeno TV Prima [On-line 21.12.2010]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.