- 750 g mladého jeleního plecka
- olivový olej
- 2 velké cibule
- nové koření, bobkový list, celý pepř
- 150 g slaniny
- kořenová zelenina (petržel, mrkev, celer)
- houba ze zahrádky
- 0,5 l červeného vína
- tymián
- sušené brusinky
Na olivovém oleji osmažíme dočervena nakrájenou cibuli a přidáme na kostky nakrájené maso. Dále přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a stejně pokrájenou kořenovou zeleninu. Zalijeme červeným vínem dle chuti. Na závěr okořeníme novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem. Podusíme asi 40 minut. Přidáme tymián, sušené brusinky a papriku. Ihned zastříkneme vodou, aby paprika nezhořkla. Plecko nakrájíme na kostky a dáme dusit na cibuli. Přidáme protlak, sůl, trochu gulášového koření, česnek, majoránku, lžičku kmínu a nastrouhanou kůru ze čtvrtiny citronu. Když je maso měkké, vyndáme je a šťávu zaprášíme dvěma lžícemi hladké mouky. Zasmažíme a zalijeme vývarem. Povaříme, přecedíme a přidáme maso. Do hotového guláše přidáme ještě nadrobno nakrájenou a orestovanou slaninu.
Zdroj: Prostřeno TV Prima [On-line 21.12.2010]
Poslední tip, trik či komentář