reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jelení hřbet v zeleném koření s kaštanovým pudingem s hříbky

4 porce

  • 80 dkg jeleního hřbetu
  • 15 dkg hříbků
  • 15 dkg očištěných kaštanů
  • 4 žemle
  • 4 vajíčka
  • 1 svazeček tymiánu
  • 1 svazeček rozmarýnu
  • 3 dl mléka
  • 1 dl dijonské hořčice s hořčicovými semínky
  • 2 dl kaštanového medu
  • 1 svezeček petržele
  • olivový olej

Maso zbavíme blan, osolíme, opepříme a v předehřáté troubě je pečeme při teplotě 75 °C, což bude v závislosti na tloušťce masa trvat 90-150 minut. Než bude úplně hotové, potřeme maso kořennou směsí ze zeleného koření, a teprve potom necháme maso dopéci.

Houby nakrájíme na dílky a spolu s kaštany je orestujeme.

Žemle nejprve oloupeme, potom je namočíme v mléce a vyždímáme. Přidáme k nim vaječné žloutky, houby a kaštany. Osolíme, opepříme, načež hmotu mírně rozředíme sněhem ušlehaným z vaječných bílků. Vložíme ji do forem na pečení, uvnitř vymazaných máslem a posypaných strouhankou, a upečeme v troubě při teplotě 160-180 °C.

Z hořčice, medu a olivového oleje si umícháme zálivku. Kromě toho můžeme jako ozdobný prvek použít i krém z balzamového octa, který získáme svařením červeného vína, cukru a balzamového octa. Oběma sósy můžeme udělat na talíř mřížku nebo vlnovku, na kterou umístíme kaštanový puding a dva řízky jleního hřbetu. Zdobení můžeme zakončit zeleným kořením.

Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3782

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.