Suroviny:
- 4 jelení kotlety po 220 – 250 g
- 2 šalotky
- 450 ml červeného vína
- máslo
- 200 g demi-glace
- pár kuliček jalovce
- rozmarýn
Víno vlijeme do pekáčku, k němu přidáme nasekanou šalotku, kuličky jalovce a pár snítek rozmarýnu. Vložíme maso a necháme v lednici několik hodin odležet.
V kastrůlku rozpustíme máslo, na kterém zesklovatíme šalotku. Mezitím vyndáme kotlety z marinády, osušíme je papírovou utěrkou a dáme stranou. Marinádu přilijeme do kastrůlku k šalotce a necháme vyvařit na třetinu. Přidáme demi-glace a chvilku povaříme. Na závěr můžeme vmíchat kousek másla, aby se omáčka zjemnila.
Gril rozpálíme na maximum. Kotletky osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a grilujeme 2 – 3 minuty z každé strany na medium.
Hotové steaky servírujeme na talíř a necháme 5 minut odležet. Přelijeme portskou omáčkou.
Zdroj: JELENÍ KOTLETA S PORTSKOU OMÁČKOU; Rozpal to šéfe ! – TV Prima http://www.iprima.cz/rozpaltosefe/recepty-ze-2-dilu-rozpal-to-sefe?special=593827 [On-line 25.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář